Uyanış Büyük Selçuklu Melik Tekiş Kimdir? Atılgan Gümüş Kaç Yaşında Nereli

Büyük Selçuklu Devletinin devlet yapısını, siyasi olayları, savaşları ve Melikşah’ın hayatını konu alan Uyanış Büyük Selçuklu dizisine yeni karakterler dahil olmaya devam ediyor. Diziye son olarak Sultan Melikşah’ın kardeşi Melik Tekiş’i oynayacak Atılgan Gümüş dahil oldu. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi Pazartesi akşamları Trt  de 20.00 dan itibaren yayınlanıyor.

Tarihte Melik Tekiş Kimdir?

Sultan Melikşah’ın kardeşi Tekiş ona karşı ayaklanmaları ile tarihteki yerini almıştır. Tekiş Sultana karşı iki defa ayaklanma hareketinde bulunmuştur. Melikşah tahta geçince kardeşi Melik Tekiş’e Belh ve Toharistan bölgesinin idaresini vermiş. Bir müddet sonra Tekiş Melikşah’ın ordudan uzaklaştırdığı yaklaşık 7000 askerle birlikte isyan etti. Nişabur’a doğru harekete geçen Tekiş’i orada karşılayan Melikşah onu bozguna uğrattı. Tekiş’in af talep etmesi üzerine Sultan onu affetti.

Tekiş rahat durmadı. Melikşah’In Musul seferi sırasında yeniden isyan hareketine başladı. Serahs şehrini kuşattığı bir sırada casusların cebinden çıkan bir mektupta Selçuklu Vezîri Nizâmü’l–Mülk’ün ordusuyla şehre geldiğini öğrendi ve geri çekildi. Sultan Melikşah Horosan’a geri geldiğinde kardeşi Tekiş’i sığındığı Tirmiz kalesinden aldı ve gözlerine mil çektirerek esir etti. Böylece büyük bir sorun bertaraf edildi.

Uyanış Büyük Selçuklu Atılgan Gümüş Kimdir?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Melikşah’In isyankar kardeşi Melik Tekiş’i oynayacak olan Atılgan Gümüş 3 Temmuz 1976 yılında Hatay’da dünyaya geldi. 45 yaşındaki oyuncu film ve dizilerinin yanı sıra Casablanka müzikalinin solistlerinden birisidir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Verda Gümüş ile 15 yıldır evlidir.

Atılgan Gümüş Nereli Kaç Yaşında?

Atılgan Gümüş Hatay doğumlu olup 44 yaşındadır.

Atılgan Gümüş Oynadığı Dizi ve Filmler

Atılgan Gümüş bir zamanlar seyirciyi ekranlara kilitleyen Yedi Numara ile oyunculuğa başlamış. Ardından Bıçak Sırtı, Yalancı Romantik, Papatyam, Beni Böyle Sev, Birleşen Gönüller, Dağ 2 ve Kuruluş Osman dizi ve filmlerinde rol almıştır.