2017 2018 Sezonunda Türkiye’nin En Çok Para Kazan Diziler (En Çok Kar Eden Diziler)

Türkiye büyük bir ekonomik krizin eşiğindeyken yapımcılar oyunculara bölüm başına 300.000 TL 500.000 TL gibi dev rakamlar ödemeye devam ediyor. Peki dizi sektöründe yapımcılar bu kadar para kazanabiliyor mu da oyunculara bu astronomik rakamları ödüyor? Aşağıda size vereceğimiz rakamlar dizi yapımcılarının dizilerinden kazandıkları paralardır. Yani kanalların o diziden elde ettiği gelir değildir.

İşte iş ve hayat dergisi Forbis 2017 2018 sezonunda dizilerin toplam cirolarını okuyucularına duyurdu. Forbis dergisinin yaptığı araştırma da dizilerin toplam gelirleri göz önüne alınmıştır. Bu gelirlerin arasında yurt dışı satışları reklam anlaşmaları sponsor anlaşmaları dahildir.

Forbis dergisinin anlaşmasına göre en çok kazanan dizi Show Tv’nin Çukur dizisi olmuştur. Show Tv Ay Yapım’a Çukur dizisi için devasa bir ücret ödemiştir; ayrıca yurt dışı satışları ve sponsor gelirleri ile toplam geliri  58.282.000

ikinci sırada ise İstanbullu Gelin dizisi var. İstanbullu Gelin dizisi de Star Tv’ye çok yüksek bir bütçe ile satılmış ve diğer gelireri ile 51.455.500 TL toplam gelir elde etmiş.

Üçüncü sırada ise Trt 1’in Bozdağ Yapım’a hazırlattığı Diriliş Ertuğrul dizisi var. Diriliş Ertuğrul dizisi Çukur’dan daha az ciro yapması ilginç ama demek ki Trt 1 daha az bütçe ile almış Diriliş Ertuğrul dizisini

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Söz ve Kadın dizi geliyor. Diğer taraftan 2017 2018 sezonuna damga vuran Sen Anlat Karadeniz dizisi ilk sezonunda 27.084.000 cirosu ile Adını Sen Koy ve Beni Affet gibi günlük dizilerin arkasında kalmış durumda.

Ciro demek masrafları çıkmadan dizilerin toplam elde ettikleri gelir demektir. Bu nedenle de Atv’nin reyting rekortmeni Sen Anlat Karadeniz dizisini ne kadar ucuza kapattığını görebilirsiniz. Bu da bir yönetim başarısı olsa gerek Atv adına.

İşte merak ettiğiniz tüm dizilerin toplam gelirleri. Tabi bu gelirler devlete ödenen vergilerden elde edilen diziler. Yapımcılar gelirlerini sakladı ve vergi kaçırdıysa bu bizim bileceğimiz bir iş değil.

2017 2018 Sezonunda Türkiye’nin En Çok Para Kazan Diziler (En Çok Kar Eden Diziler) (1 Yorum)

  1. Adim Berfin soyadim Kamal dizi basvurmanin sebebi oyunculumda yetenegimncok iyi ve ezberim de çok iyi hocalarim katilmami çok istiyorlardı mersinden katiliyorum annem ev hanımı babam pazarcı ailemde ban tam destek veriyor yeteneğin fizik hepsi çok iyi ve bana diziye katılmamı çok iytiyorum benim hep hayalim benim gibi insanların ablarlarim gibi oyuncu olmamı istiyorum lütfen beni kabul ederseniz çok sevimirin