2024 Yaz Dizileri Listesi (Güncel Liste)

2000’li yılların başından beri Türkiye’de yaz dizileri izleyicisi karşısında yer alıyor. Ruhun Duymaz, Ya Çok Seversen, Kısmet, Benim Güzel Ailem, Dönence, Kendi Düşen Ağlamaz dizisi 2023 yaz sezonunda ekranlara gelen dizilerden bir kaçı. Her sezon en az 10 12 yaz dizisi izleyicisi karşısında yer alıyor; bazı yaz dizileri yeni sezonda da devam ederken bazı yaz dizileri de eylül ayı gelmeden final yaparak ekranlara veda ediyor. Peki 2024 yaz sezonunda hangi yaz dizileri ekranlarda olacak? İşte 2024 Yaz Dizileri Listesi

Yalan Dizisi

Süreç Film yeni dizisi Yalan’ın kanalı Kanal D oldu. 27 Mayıs Pazartesi günü yayın hayatına başlayacak olan Yalan dizisinin senaryosunu Leyla Uslu Oter kaleme alacak.

yalan dizisi 2024 yaz dizileri arasında yer alacak. Yalan dizisinin başrollerinde Aslıhan Güner ve Feyyaz Duman yer alacak

2024 Yaz Dizileri Listesi

6 Mayıs 2024 tarihi itibar ile hala kanallardan yaz dizileri konusunda açıklama gelmedi. Normalde kanallar en az 3 – 4 diziyi hazırlar yaz dizileri oyuncular ile sözleşme yapar yapmaz haberleri medyada yayılırdı; ancak şuana kadar hiç bir kanalın 2024 yaz dizileri kategorisinde bir dizi hazırlığı medyada duyulmadı.

Mayıs ayında daha oyuncu kadrosu belli olmayan bir dizinin temmuz ayına yayına girmesi şansı ne yazık ki çok düşük; bu durumda 2024 yaz sezonunda hiç bir dizi ekranlarda olmayacak diyebiliriz.

2024 Yaz Sezonunda Neden Dizi Yok?

2024 yaz sezonunda neden dizi yok? 2024 yaz sezonunda neden dizi yayınlanmayacak sorusuna cevap verelim. Yaz sezonunda ne yazık ki artık izleyici çok fazla dizi izlemiyor; bu nedenle de genelde yaz sezonunda dizilerin reytingleri çok düşük oluyor. Yaz sezonunda dizi izlenmeyince reklam verenlerde televizyona reklam vererek para kaybetmek istemiyor en azından prime time dediğimiz 20:00 ile 23:30 saatleri arasında. Bu saatler arasında reklam verenlerin sayısı az olunca reklam bütçeleri de çok düşüyor; kanallar reklamlarda para kazanamayınca oyunculara para ödemek de zor oluyor; oyuncular yaşanan devalüasyon sebebi ile 5 sene öncesine göre bölüm başı ücretine 10 kat zam yaptı; ancak reklam verenler reklam bütçelerine 5 yıl öncesine kadar 10 kat artırmayınca ciddi bir bütçe açığı oluştu. Bu nedenle de kanallar eskiden yayınladıkları dizileri tekrar olarak yayınlamak zorunda kalacak.

2024 yaz dizileri listesine şuana kadar bir dizi ekleyemedik; kanallarda ortak bir anlaşma yaparak bu yaz sezonuna yaz dizisi yayınlamamaya karar verdi. Bu kararı bozan bir kanal olursa sizlere bilgi vereceğiz.

Ru Dizisi

Ru dizisi 24 Mayıs 2024 de izleyicisi karşısına Gain ekranlarında çıkacak. Ru dizisi bir televizyon dizisi olmayacak ancak Gain’de 8 bölüm peş peşe değil 1 er hafta ara ile yayında olacak. Bu nedenle de 24 Mayıs 12 Temmız 2024 tarihlerinde dizi her hafta bir bölüm olarak ekranlarda olacak. Yaz dizisi izlemek isteyenler Gain alarak her hafta bir bölüm izleyebilir. Ru oyuncu kadrosunda Burak Berkay Akgül, Meryem Uzerli, Şevval Sam, Emre Karayel, Derya Alabora ve Zafer Algöz gibi isimler yer alacak. Ru dizisinde Uzer ve kendisinden 20 yaş büyük Reyyan’ın aşk hikayesini anlatacak.