Zuhal Topal’la Sofrada 5-6-7-8-9 Kasım Kim Kazandı Tüm Yarışmacılar
Zuhal Topal’la Sofrada yarışmasında yeni bir haftaya daha girdik. Geçen hafta Lütfiye Hanım ve kaynanası Hatice Hanım birinci olmuştu. Leyla Hanım kaynanalardan 17 puan, Zuhal Topal dan da 8 puan alarak toplamda 25 puan almış ve 10 000 liralık büyük ödülün sahibi olmuştu. Bu yarışmada en çok Yeter Hanım konuşulmuştu. Yeter Hanım; Medihe ve Gül Hanım’ın verdiği 2 puanın ardından sinirlerine hakim olmayarak ağlamıştı. Gül ve Mediha Hanım’ın yaptığı planları Yeter Hanım verdiği 9 puanla bozmuştu.
Zuhal Topal’la Sofrada 5-9 Kasım tarihleri arasında yarışacak olan yeni yarışmacılar ve aldıkları puanları burada yayınlayacağız. Zuhal Topal’la Sofrada hafta içi her gün yeni bölümü ile Zuhal Topal’ın sunumuyla 16.30 da yayınlanıyor.
Haftanın ilk yarışmacıları Gülşah ve Seyhan Durmuş olacak. 5 Kasım Pazartesi günü yarışacak olan Gülşah Hanım 19 yaşında 2 yıllık evli. Tam bir Anadolu yemek lezzet ustası. Kaynana Seyhan Hanım, hırslı ve açık sözlü. Gülşah-Seyhan çiftinin menüsünde; ayran aşı çorbası, el açması kıymalı su böreği, şehzade kebabı, şehriyeli pirinç pilavı, mevsim salatası ve Hindistan cevizli şekerpare bulunuyor. Yemekleri ucu ucuna yetiştiren gelinimiz giyinmeye fırsat bulamadı. Giyinmek için kaynanalardan izin isteyen Gülşah Ayten Hanım’ın tepkisiyle karşılaştı. Ancak diğer kaynanalar Gülşah’ın TV ye çıkacağını söyleyerek onu giyinmeye gönderdiler. Şimdiden gerilim başlıyor. Sonu hayır olur inşallah.
Günün sonunda puanlamaya geçildi. İlk olarak Fatma Hanım 5 puan verdi. Alime Hanım çorbanın nanesinin eksik olduğunu, ana yemeğin yağsız olduğunu ve etin az pişmiş olduğunu , pilavın diri olduğunu, su böreğinin kalın olduğunu söyleyerek 3 puan verdi. Ardından Fatma Hanım pilav ve tatlısını beğendiğini söyleyerek 3 puan verdiğini söyledi. Bu puan Gülşah’ı üzdü. Son olarak Ayten Hanım yemeklerini beğenmediğini sadece tatlısını beğendiğini söyleyerek 2 puan verdiğini söyledi. Bu sonuçların ardından Gülşah Hanım kaynanalardan 13 puan aldı. Gülşah Zuhal Topaldan da 5 puan alarak günü 18 puanla tamamladı.
Haftanın 2. gününde yarışacak olan Selvi Değirmenci- Ayten Uzunyayla olacak. 6 Kasım Salı günü yarışacak olan Selvi Hanım, 33 yaşında ve 15 yıllık evli. Asi ve dediğim dedik biri olduğunu söylüyor. Kaynana Ayten Hanım, yılların aşçısı. İki mutfak tutkunu rakiplerine meydan okuyorlar. Selvi Hanım’ın menüsünde; Gırar çorbası, tavuk sarma ve yoğurtlu patates, yelpazeli kebab, garnitürlü pilav, kaşık salatası ve tatlı olarak cevizli fincan kadayıf olacak. İlk gün düşük puanlar verip gereksiz şekilde eleştirilerde bulunan kaynana Ayten bakalım bu gün ne yapacak. İlk gün yarışmacısı Gülşah’ın masasını görselliğe önem vermediği için eleştiren Ayten Hanım’ın gelini de malesef dakikası dolduğu için masayı tam olarak kuramadı. Bu durum kaynanaların tepkisini çekti. Gelin Selvi üstünü de değiştiremedi.
Ayrıca mutfağını da toplayamayan Selvi kaynanasının dilinden ve gereksiz eleştirilerinden dolayı zor durumlara düştü. Bakalım puanlama nasıl olacak. İlk olarak Alime Hanım hiç bir şeyi beğenmediğini söyleyerek 2 puan verdi. Ardından Fatma Hanım sadece yelpaze kebabını beğendiğini söyleyerek 3 puan verdi. Ardından diğer Fatma Hanım 16 yıllık gelin olduğu halde böyle bir sofrayı beğenemediğini söyleyerek 2 puan verdi. Son olarak Seyhan Hanım hiç bir şeyi beğenmediğini söyleyerek 1 puan verdi. Ayten Hanım sinirleri bozulduğu için gülünce tepki oldu. Gelinimiz Selvi Hanım Selvi Hanım’ın planlı olarak geldiğini söyledi. Son olarak Zuhal Topal 4 puan verdi. Bu sonuçların ardından Selvi günü 12 puanla tamamladı.
Haftanın 3. gününde Melike- Fatma Sanim yarışacak. 7 Kasım Çarşamba günü yarışacak olan Melike Hanım, 31 yaşında 1 yıllık evli. Her an patlamaya hazır bir bomba. Kaynana Fatma Hanım ise titiz ve düzen takıntılı. İkisi de çok iddialı. Melike Hanım’ım menüsünde; Kremalı sebze çorbası, ıspanaklı graten, fıstıklı mantarlı biftek sarma, patates püresi-sebze sote, cevizli mor lahana salatası-mevsim salata ve tatlı olarak çilekli mangolia olacak. Bu günkü yarışmada herkes Ayten Hanım’ın ne yapacağını merak ediyor.
Yemeklerini zamanında yetiştiren Melike ilk olarak Alime Hanım dan 3 puan aldı. Alime Hanım çorbayı, ıspanak graten ve tatlıyı beğenmediğini söyleyerek 3 puan verdiğini söyledi. Fatma Hanım da 6 puan verdi. Fatma Hanım yemekleri beğendiğini söyledi. Ardından Ayten Hanım 2 puan verdi. Ayten Hanım çorbayı beğenmediğini, masanın eksikliklerle dolu olduğunu, Melike, Ayten Hanım’ın kişisel meselelerinden dolayı 2 puan verdiğini söyledi. Bu durumu Ayten Hanım da kabul etti. Son olarak Seyhan Hanım, yemekleri beğenmediğini söyleyerek 2 puan verdiğini söyledi. Seyhan Hanım’ın verdiği puan Zuhal Topal’ın da tepkisini çekti. Zuhal Topal’ın da 6 puan vermesiyle Melike toplamda 19 puana yükseldi.
Haftanın 4. gününde Hülya – Halime Taşköprü yarışacak. 8 Kasım Perşembe günü yarışacak olan Hülya, 24 yaşında 2 yıllık evli. Gerçek bir lezzet tutkunu. Kayınvalide Halime Hanım, sivri dilli ve aynı zamanda merhametli olduğunu söylüyor. İkisi de büyük ödül bizim diyor. Onların menüsünde; Tavuk çorbası, mantar soteli börek, fırında sebzeli misket köfte, şehriyeli pirinç pilavı, çoban salata ve tatlı olarak da Kıbrıs tatlısı bulunuyor. Hülya Hanım yemeklerini zamanında yetiştirerek kaynanaların zevkine sunmayı başardı. Gerilim dolu günün sonunda puanlamaya geçildi.
Hülya Hanım ilk olarak Ayten Hanım dan 3 puan aldı. Ayten Hanım ana yemeği beğenmediğini ancak tatlıyı çok beğendiğini söyleyerek 3 puan verdiğini söyledi. Ardından Fatma Hanım 4 puan verdi. Fatma Hanım masanın güzelliğine ve ana yemeği beğendiği için 4 puan verdiğini söyledi. Ardından Fatma Sanin 2 puan verdi. Fatma Sanin çok basit gerekçelerle 2 puan verdiğini söyledi. Sadece tatlı ve böreğin lezzeti için 2 puan verdiğini söyledi. Son olarak Seyhan Hanım da 2 puan verdi. Seyhan Hanım; sadece tatlı ve masanın düzenine puan verdiğini söyleyerek büyük tepki topladı. Ayrıca verdiğim 2 puana şükret deyince Zuhal Topal çok sinirlendi ve Seyhan Hanım’ı daha fazla konuşturmayarak susturdu. Son olarak Zuhal Topal gelinimiz Hülya ya 9 puan verdi. Bu puanların ardından Hülya toplamda 20 puanla günü tamamladı.
Haftanın 5. gününde Çağla-Fatma Balatlı yarışma için İzmir den geliyorlar. 9 Kasım Cuma günü yarışacak olan Çağla; 27 yaşında 2 yıllık evli. Çevik ve hızlı bir gelinimiz. Gelin – Kayana el ele verip, büyük ödülü İzmir’e gitmek istiyorlar.
Final günü yarışan çağla Hanım’a ilk olarak Alime Hanım 3 puan verdi. Alime Hanım kebabı, salatayı ve tatlıyı beğendiğini söyleyerek 3 puan verdi. Ardından Fatma Hanım da 3 puan verdi. Ayten Hanım da 3 puan verdi. Son olarak Seyhan Hanım 3 puan verdi. Bu sonuçların ardından Çağla Hanım kaynanalardan 12 puan aldı. Şimdi Zuhal Topal’ın vereceği puan merak ediliyor.
Bu sonuçların ardından final Hülya ile Çağla Hanım arasında geçecek. Bildiğiniz gibi Hülya Hanım toplam 20 puan almıştı. Çağla Hanım ise kaynanalardan 12 puan almış Zuhal Topal’ın vereceği puanla kaç puan alacağı merakla bekleniyordu. Çağla Hanım Zuhal Topal dan 7 puan aldı. Bu sonuçların ardından 10 000 Liralık büyük ödülün sahibi Alime Hanım ve Hülya oldu.
Yorum yaz