Işığın Prensesi 42. Bölüm Özeti 29 Mayıs Fragmanı Joseun Teslim Oldu 8 Yıl Sonra

Işığın Prensesi dizisinde Jin orduları harekete geçmiştir. Kral ve veliaht prens savunma yapmak için Namhan kalesinde kalmaya karar vermişler. Kadınlar ve çocuklarını Prenses ve büyük prens eşliğinde Gwagha’ya göndermişlerdi. Ancak bilmedikleri bir şey vardır. Jin ordusu iki şehre aynı anda taarruza geçmiştir. Beklenen gün çatmıştır.

Işığın Prensesi 42. Bölüm Özeti

Jin ordusu Namhan kalesini almak için tarruza geçmiş ancak topçu birliği ve askerlerin savunmasıyla karşılaşmışlardır. Jo Won ve veliaht prens Jin ordusu gelene kadar Başkan Kang ve Jom’un haber vermediğini biliyorlardır. Veliaht prens onlardan intikam almak için yemin ederken prensesin gittiği Gwangha kalesinde savaş hazırlıkları sürüyordur. Prenses büyük prensin yanına gider ve başkan Kang’ın sözünü dinleyerek nasıl bir hata yaptığını sorar. Büyük prens kralın ve halkının içine düştüğü bu durumdan dolayı kendisini sorumlu tutuyordur.

Kral, yaşanan bu olayların ardından daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirir. Onu odasına götürürler. In Wo kaleden dışarı çıkar ve kral için asker toplamaya gideceğini belirtir. Giderken Jo Won dan ölmemesini ister. Bakanlardan bazıları Jin ordusuna daha fazla karşı koyamayacaklarını, kayıplarının şimdiden 3000 asker ve bir çok yaralı olduğunu söylerken teslim olmayı teklif ederler.

Başbakan ise bu şekilde teslim olmaları halinde Jin askerlerinin çok fazla hakaret edeceklerini bu yüzden kanlarının son damlasına kadar savaşmayı ister. Bu sırada Jin adına bir elçi geldiği duyrulur. Gelen elçi ise Başkan Kang dır.  Başkan Kang savaşın durması için veliaht prensin Jin hükumetine teslim edilmesini ister. Onun bu isteğini kral kabul etmez ancak veliaht prens eğer savaş duracaksa bunun gerekli olduğunu söyler. Tam gitmek üzereyken Jo Won onu durdurur.

In Wo nun kraliyet askerleri ile Gwangha’ya doğru geldiğini haber alan Jo Won, veliaht prensin sahtesini JİN’e gönderir. Başkan Kang Jinli komutana veliaht prens gelince onu öldürmelerini ve Joseun’a diz çöktürmelerini istemiştir. Sahte prens farkına varılınca Jinli komutanları çok sinirlendirir ve tüm güçleriyle kalelere saldırı emri verilir.blank

Işığın Prensesi 29 Mayıs Özeti

In Wo sınırdaki askerlerin neden gelmediğini merak ederken sınır komutanı Jom 20 000 askerleri olduğunu ve her şey için geç olduğunu söyleyerek askerleri bekletir. Ayrıca havanın yağışlı olduğunu söyler. Onun dediği gibi yağan yağmur Joseun’un bütün planlarını alt üst eder. Barut ıslandığı için top ve tüfekler çalışmaz. Kral bu benim günahım diyerek kendisini suçlar. Olan olmuştur. Kral ve tüm Joseun teslim olmuştur. Kral kefene benzeyen bir elbise giyerek Jin hükümdarının karşısında eğilerek yenilgiyi kabul etmiştir. blank

Jom ve Başkan Kang bir araya gelerek zaferlerini kutlarlar. Joseun Jin’e bağlı bir krallık olmuştur. Veliaht prens ve büyük prens ülkeyi terketmişlerdir. Aradan 8 yıl geçmiş ve kral kalp rahatsızlığı geçirmiştir. Başkan Kang ise endişelenir. Veliaht prens ve büyük prens ise bu haberin ardından ülkelerine geri dönüş yapıyorlardır.