Arıza Neden Final Yapıyor? Büyük Şok

Yapımcılığını 03 Medya’nın yaptığı yönetmen koltuğunda Recai Karagöz’ün oturduğu Arıza dizisi ile ilgili kötü haber geldi. Tolga Sarıtaş ve Ayça Ayşin Turan’ın başrollerde oynadığı dizinin 30. Bölüm itibariyle final yapacağı açıklandı. Bu açıklama ile Arıza dizisinin 11 nisan 2021 de final yapacağı kesinleşti.

Haberi alan Arıza izleyicileri Arıza Neden Final Yapıyor? sorusunu sıkça soruluyor. Bir çok otorite Arıza dizisi için kısa vadede bir final kararı beklemiyordu; ancak Arıza dizisini senaryo konusunda sıkıntılar çekmesi dizi için alınan final kararını hızlandırdı.

Show TV’nin ilgiyle izlenen dizisi ile sürpriz bir karar geldi. Arıza dizisi Trt 1 de yayın hayatına başlayan Teşkilat dizisinden sonra reytinglerde ciddi bir düşüş yaşamıştı. Maliyeti yüksek olan Arıza dizisi için düşen reytingleri ile sezon sonu bir final beklentisi vardı ancak bu kadar erken alınan final kararı herkesi şaşırttı.  Şimdi detaylara bakalım.

Arıza Neden Final Yapıyor?

Arıza dizisinin final yapmasındaki en büyük etken hiç şüphesiz reytingler. Özellikle Trt 1’de yayınlanmaya başlayan Teşkilat dizisinden sonra Arıza dizisinde belirgin bir düşüş meydana geldi. Teşkilat dizisi başlayana kadar ilk beşteki yerini koruyan Arıza dizisi Teşkilat dizisinin yayınlanmaya başlamasının ardından 9. sıraya kadar geriledi. Teşkilat dizisinin Arıza dizisi ile aynı kitleye hitap etmesi Arıza dizisinin şansızlığı oldu; yani Teşkilat dizisinin başlaması ile Menajerimi Ara reyting kaybetmezken en çok kan kaybeden Arıza oldu.

Teşkilat dizisi Milli İstihbarat Teşkilatı ve gizemli olayları anlatıyor. Yani seyirci sürekli bir aksiyonla buluşuyor. Arıza dizisinde ise oturmuş bir senaryo var. Arıza dizisi aksiyon ağırlıklı olsa da Teşkilat dizisi bu konudaki açığı fazlasıyla kapatıyor. Teşkilat dizisi çok yüksek rakamlarla icra ediliyor. Karşısında her zaman reytinglerde birinci sıralarda çıkan Survivor bile 2. sıraya geriledi. Hatta Savaşçı dizisi bile Teşkilat dizisi karşısında zor tutunacaktır. Kaldı ki başrol oyuncusu şu anda Yasak Elma’da oynuyor.blank

Show Tv dizileri için 30 bölüm bence başarı sayılır. Çoğu sözüm ona yüksek bütçeli iddialı diziler bile 10-12 bölümü bile göremeden final yapıyor. Bu yüzden Arıza dizisi övgüyü hak ediyor.

Arıza Ne Zaman Final Yapacak?

Arıza ne zaman final yapacak sorunun cevabı ise 11 nisan 2021. Arıza 20 mart pazar akşamı yeni bölümü ile pazar akşamı Show Tv’den yayınlanacak ve Arıza son kez 11 Nisanda 30. bölümü ile final yapacak.