İkimizin Yerine 232. Bölüm Özeti 27 Nisan Dadisa ailesini toparladı

İkimizin Yerine 232. Bölüm de sonunda Dadisa ölse de gam yemez; çünkü İkimizin Yerine  dizisinin 27 Nisan cumartesi günü yayında olacak yeni bölümünde Dadisa ailesini toparlayacak.

İkimizin Yerine 232. Bölüm Özeti

Jagat Gauri‘ye bu idolü biz aldık der. Gauri Anandi‘yi eve getirmek ve Dadisa‘nın gözüne girmek için bu hediye idolü bahane ettim deyince Jagat ona inanır. Gauri idolü Anandi‘ye verir. Anandi onlara Dadisa‘nın Basant olayında onu suçladığını anlatır. Jagat Anandi‘yi haklı bulurken Gauri Anandi‘nin alttan alması gerektiğini söyler. Ama Jagat Anandi görevini yapmış der.

Gauri devam ederken Lal ona bağırır. Sen bunları söyleyecek biri değilsin der. Anandi Lal‘i durdurmaya çalışır ama Lal Gauri‘ye ağzına geleni sayar. Jagat Lal‘e bağırır. Lal susmaz. Gauri baş dönme numarası yapar. Ortam iyice gerilir. Anandi Lal‘i yollar ve Gauri‘ye bakmak ister. Jagat Gauri‘ye defter yelleyip serinletirken Anandi‘ye gitmesini söyler. Anandi sessizce gider.

Gauri Anandi‘yi Jagat‘a kötüler. Dadisa Basant ile Gehna‘ya Puja yapılacağını söyler. Lal yolda Anandi‘ye Gauri‘yi niye umursadığını söyler. Anandi ne anlamı var diye Lal‘i susturur. Dadisa telefonda biriyle konuşur ve bilerek Anandi‘ye kötü davrandığını söyler. Amacı gerçeği ortaya çıkarmaktır.

Gauri uyurken Jagat derin düşüncelere dalmıştır. Anandi de derin düşüncelere dalmış. Son birkaç gün içinde neler olduğunu hatırlar, ikisi de huzursuz olur. Sugna eve gelir ve zorlukla Sumitra‘ya Nandu Nandu’nun hırsızlık alışkanlığından bahseder ama Sumitra ona inanmaz ve neden böyle bir şey yapsın ki der. Sugna bunun bir ihtiyaç değil, alışkanlık olduğunu açıklar. Okuldaki olayı ve diğer çocuğun annesi ile Nandu’nun ona söylediklerini anlatır. Sugna, köy halkının ne düşüneceğini merak eder. Sumitra Nandu’yu destekler ve geçmişte olanlar yüzünden Nandu’yu günah keçisi yapıyorsunuz der.

İkimizin Yerine 232. Bölüm özetinde Sumitra Nandu’yu alır. Dadisa, Sugna’ya daha fazla karışma ve ne olacağını izle der. Sumitra dürbünün sahibi olan çocuğun evine gider ve onları sorgular. Çocuk bu dürbün benim diyecekken annesi bizim değil der. Sumitra, neden Nandu‘yu yanlış bir şekilde suçladığını söyler. Bayan, Rameşvar’a olanlardan sonra fazla bir şey yapmak istemediğini söyler ama sonra dürbünün oğlunun olduğunu açıklar.

Çocuk, dürbünün üzerindeki ismini Sumitra‘ya gösterir. Sumitra Nandu’yu sorgular. Nandu çocuğa bağırır. Babama söyleyeceğim babanı işten atacak der. Sumitra Nandu’yu tokatlar. Evde Nandu herkese Sumitra’nın onu tokatladığını söyler. Bairon neler olduğunu sorar. Sugna, Bairon’a ne olduğunu ve Sumitra’nın niye yaptığını anlatır. Basant eve gelince Nandu şikâyet eder. Gehna bağırarak Sumitra’yı çağırır ve hepsi aşağı iner. Gehna öfkelidir. Sumitra açıklamaya çalışır ve Gehna araya girerek sana çocuğuma vurma hakkını kim verdi der.

Gehna Anandi‘yi suçlar. Dadisa keyifle seyrediyor. Gehna Sumitra‘ya bağırıp çağırmaya devam eder. Basant da Sumitra‘ya kızar. Dadisa Gehna haklı diyor. Sumitra Nandu‘nun yaptığını anlatmaya çalışırken Gehna izin vermiyor. Anandi müdahale edince Dadisa onu azarlar. Dadisa Basant‘ın bir günlük Sarpanç olacağını ve Sumitra‘yı yargılayacağını söyler. Bairon engel olmak istese de Dadisa dinlemez. Basant da istemiyordur ama Dadisa onu kendi yerine oturtur. Basant Sumitra‘yı sorgular. Sumitra Nandu‘nun hırsızlık yaptığını söyler. Gehna ve Basant şok. Sumitra tüm olayları anlatır. Sugna da onaylar. Gehna gider. Basant Nandu‘yu sorgular.

Nandu inkâr eder. Dadisa Makan‘a bir şey emreder. Gehna Nandu‘nun oyuncaklarını getirip döker ve oğlum masum der. Basant desteklemek isteyince Dadisa sen Sarpanç‘sın, kimsenin akrabası değilsin diye onu durdurur. Sugna bir oyuncağı alır ve bu Varun‘un oyuncağı der. Gehna inanmaz. Sugna okuldaki dürbün kavgasını da anlatır. Dadisa Makan‘a dürbünü getirtir ve üzerindeki diğer çocuğun ismine bakıp Basant‘a verir. Basant Nandu‘yu sorgular. Nandu itiraf eder. Gehna Nandu‘nun Mahavir‘in kamerasını izinsiz almasını falan hatırlar ve Nandu‘ya vurmak ister. Ama Sumitra Nandu‘yu korur. Basant da Nandu‘ya kızar. Nandu ağlayarak odasına koşar.

Sumitra ve Bairon Basant’ı sakinleştirir. Dadisa en başından beri her şeyi bildiğini anlatır. Basant Sumitra‘nın haklı olduğunu Gehna ile kendisinin haksız olduğunu söyler. Dadisa gördün mü Anandi‘nin kararına geldin, gerçeği bile bile Sumitra‘yı cezalandıramadın der. Basant Anandi‘nin konseyde karar verme anını hatırlar. Dadisa her şeyi Mahavir‘den öğrendiğini ve gerçeği ortaya çıkarmak için Sugna ile işbirliği yaptığını anlatır. Gehna ve Basant Anandi ve Sumitra‘ya yaptıkları için çok pişman olur.  Basant Anandi‘nin konseyde doğru karar verdiğini söyler. Anandi‘den özür dilemeye çalışır. Bairon ona kendini suçlamamasını söyler. İki kardeş sarılırlar. Gehna ellerini birleştirip ağlayarak özür diler. Her şey tatlıya bağlanır.

İkimizin Yerine 27 Nisan Özeti Devam Ediyor

Nandu oyuncaklarını getirip Dadisa’ya teslim eder. Bunlar Varun ve arkadaşlarına ait ve geri verelim der. Bir daha böyle bir şey yapmam beni affedin, artık uslu olacağım deyip ağlar. Dadisa onu yatıştırır ve hatalarını anlayabilmesinin iyi olduğunu söyler. Herkesten af dilemesini ister. Nandu ailesinden davranışları için de özür diler. Nandu, Dadisa’ya doğum gününü ve onu nasıl özlediğini anlatır. Her şey yoluna girer. Dadisa, gelecek sefer Nandu’ya eğlenceli bir doğum günü partisivereceklerini söyler.

İkimizin Yerine 27 Nisan özetinde Dadisa, bu yıl boyunca farklı neler yapabileceklerini düşünür. Herkes açık kamyon kasasında pikniğe gider. Orada da bir müzik grubu vardır. Piknikte, Dadisa, her şeyin Nandu’nun gönlüne göre olacağını söyler. Bugün ben dahil herkes çocuklarla oynayacak der. Herkes oyunlar oynar ve çok eğlenir. Nandu‘ya bisiklet hediye ederler ve o çok sevinir. Nandu bisikletine biner ve çok eğleniyor. Eğlenceden sonra eve dönerler. Evde Anandi, bu fikri için Dadisa’yı över. Dadisa, Bairon ve Basant ile araziler hakkında konuşurlar. Dadisa her şey yolunda, mutluyum ve artık bu dünyayı huzurla bırakabilirim der. Badi gelir ve Dadisa’ya neden bahsettiğini söyler. Herkes Badi’yi görünce şok olur.

İkimizin Yerine 232. Bölüm Fragmanı

https://www.youtube.com/watch?v=Rd0pXBHE5hg